Pàgines

dimecres, 15 de maig del 2019

Trobada de danses 2019


El dia 30 d’Abril es va fer la Trobada de danses tradicionals 2019 amb dues novetats. Una de molt important és que la música ha estat feta pel grup La Viu-Viu, que ha fet els arranjaments especialment per poder ballar el programa proposat per nosaltres i a més ha fet una explicació sobre cadascun dels instruments tradicionals que havien sonat durant les danses; una altra és que s'ha fet dos torns, ja que no hi cabíem d’una sola vegada. Això ha comportat un esforç afegit per a tots.

Ha sigut un èxit: amb el primer torn 345 alumnes, 23 professors i 6 centres participants i el segon torn amb 510 alumnes, 35 professors i 6 centres participants. És a dir, 855 alumnes de cursos que van des de 1er d’ESO a 4t d’ESO, així com alumnes de U.C.E. Pensem que ens podem felicitar tots. Començant per la organització a càrrec de Francina Turón i els seus companys del INS Esteve Albert que ens han acollit. Així també cal agraïr la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt i del personal del Poliesportiu.

El programa va ser:

VIDEO PRIMER TORN
1. Benvinguda als alumnes i professorat dels centres:
INS Rocagrossa de Lloret de Mar, INS Manolo Hugué de Caldes de Montbui, INS Sant Pol de Mar, , INS Tres Turons d‘Arenys de Mar, INS Joan Coromines de Pineda de Mar, Escola Mª Teresa Liseux de Barcelona.
2.Una mica d’història. Francina Turón va explicar una mica de la història de les Trobades de Danses tradicionals: es fan des del 2000 quan els alumnes que avui ballaran encara no havíen nascut. S’han fet danses de diversos països i també de diverses parts del món.
3.Presentació dels músics. Banda de música tradicional La Viu-Viu
4.Explicació del programa, col·locació dels cercles i ordre de les danses
5. El Rogle (Tots els institus)
6. Aussie Bush (Tots)
7. Sardana (INS Rocagrossa de Lloret de Mar)
8. Pere Stous Pere Kampous Escola Mª Teresa Liseux (Barcelona)
9. Explicació dels instruments tradicionals (característiques i tècnica) per l’Eduard de La Viu-Viu. Recordar que ha calgut arranjar totes les músiques per aquesta ballada.
10. La Xampanya (Tots)
11. Cercle Circassià (Tots) Música Polemique composició grup Dédale
12. Cloenda i fins l’any que ve


Cal agraïr a Eva Ruiz l’edició d’aquest vídeo

VIDEO SEGON TORN
1. Benvinguda als alumnes i professorat dels centres:
INS Lluis Domènech i Muntaner (Canet de Mar), INS. Mediterrània d'El Masnou, INS Domènec Perramon d’Arenys de Munt, INS Puig i Cadafalch de Mataró, Ins Esteve Albert de Sant Vicenç de Montalt.
2. Una mica d’història. Francina Turón va explicar una mica de la història de les Trobades de Danses tradicionals: es fan des del 2000 quan els alumnes que avui ballaran encara no havíen nascut. S’han fet danses de diversos països i també de diverses parts del món.
3. Presentació dels músics. Banda de música tradicional La Viu-Viu
4. Explicació del programa, col·locació dels cercles i ordre de les danses
5. El Rogle (Tots els centres)
6. Aussie Bush (Tots)
7. Ball distret ( INS Esteve Albert de Sant Vicenç)
8. The Bridge of Athlone (INS Esteve Albert de Sant Vicenç i INS Mediterrània )
9. Contradansa (INS Alexandre Satorras de Mataró)
10. Sardana (INS Esteve Albert)
11. El rossinyol (INS Mediterrània de El Masnou, INS Esteve Albert)
12. Explicació dels instruments tradicionals (característiques i tècnica) per l’Eduard de La Viu-Viu. Recordar que ha calgut arrenjar totes les músques per aquesta ballada.
13. La Xampanya (Tots)
14. Cercle Circassià (Tots)
15. Cloenda i fins l’any que ve


Cal agraïr a Francina Turon l’edició d’aquest vídeo