Pàgines

dimecres, 15 de maig del 2019

DIVERSITAT SEXUAL I DE GÈNERE


DIVERSITAT SEXUAL I DE GÈNERE
El grup de professorat es va plantejar si tenim clares les recomanacions que la Generalitat de Catalunya dona per incloure la diversitat sexual i de gènere als espais esportius, donat que el professorat d’Educació Física compartim els espais esportius amb altres entitats socials i educatives.  
També, ja que tenim la inclusió com un dels valors educatius que promovem mitjançant la dansa, proposarem als centres que es faci una tasca educativa i de promoció de la informació perquè l’alumnat creixi en el respecte a la diversitat sexual i de gènere.  
Així trobem adequades les propostes:
ALS ESPAIS EDUCATIUS
Penjar cartells com els DRETS perquè ningú trobi menystinguts els seus drets personals.
C:\Users\Usuario\Desktop\GT\GT 18-19\imatge drets.jpg
S’ha de tenir en compte que a les recomanacions donades per la Generalitat de Catalunya s’inclouen indicacions pels espais educatius i amb menors d’edat.

"En l’àmbit de les administracions públiques de Catalunya, especialment en l’àmbit educatiu i universitari, s’han d’establir per reglament les condicions perquè les persones transgènere i les persones intersexuals siguin tractades i anomenades d’acord amb el nom del gènere amb què s’identifiquen, encara que siguin menors d’edat" (article 23.1 de la Llei 11/2014 del 10 d’octubre).




ALS ESPAIS ESPORTIUS
Informar de les recomanacions següents, per educar a l’alumnat en els seus drets en els espais esportius. Aquesta informació podrà donar-se segons el professorat del centre estimi convenient (penjar en suros informatius, fent una xerrada…)
                             
Generalitat de Catalunya




RECOMANACIONS PER INCLOURE LA DIVERSITAT SEXUAL I DE GÈNERE ALS
ESPAIS ESPORTIUS

La Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals,
transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, estableix que:
Les administracions públiques de Catalunya han de vetllar per la incorporació d’activitats per a la no-discriminació per raons d’orientació sexuals, identitat de gènere, o expressió de gènere als àmbits de la cultura, el lleure i l’esport (article 14.1).
Les administracions públiques de Catalunya han d’establir els mecanismes necessaris perquè la documentació administrativa s’adeqüi a les relacions afectives de les persones LGBTI i a l’heterogeneïtat del fet familiar (article 22.6).
En l’àmbit de les administracions públiques de Catalunya, especialment en l’àmbit educatiu i universitari, s’han d’establir per reglament les condicions perquè les persones transgènere i les persones intersexuals siguin tractades i anomenades d’acord amb el nom del gènere amb què s’identifiquen, encara que siguin menors d’edat (article 23.1).
D’acord amb aquests preceptes de la legislació d’aplicació, es proposa:
Disposar d’impresos que:
- incloguin 3 caselles en el camp de sexe: dona, home i no binari.
- recullin la diversitat familiar (famílies homoparentals i monoparentals): persones progenitores/persona progenitora.
Realitzar les matrícules/inscripcions amb el nom sentit
Emetre els carnets de soci/a o abonaments d’usuari/a amb el nom sentit
Disposar de vestidors i dutxes familiars i/o individuals
Disposar de serveis higiènics unisex
Visibilitzar cartells que incloguin la diversitat sexual i de gènere
Utilitzar llenguatge inclusiu i no discriminatori en totes les propostes d’activitats
Especificar el respecte a la diversitat sexual en la comunicació interna i externa (fulletons divulgatius, web, xarxes socials, etc.), com a valor de l’espai esportiu, de gènere i familiar de totes les persones que en fan ús
Fer accions de sensibilització i formació al personal i a les persones usuàries, en relació amb la Llei 11/2014, de 10 d´octubre.

Més informació: arealgbt.tsf@gencat.cat / 93 551 77 16