Pàgines

dilluns, 29 de maig del 2023

Trobada danses 2023


Recuperada la normalitat el dia 27 d’Abril del 2023 es va fer la Trobada de danses tradicionals 2023. Com ja és habitual la música ens l’ha portada La Viu-Viu que ha fet els arranjaments especialment per poder ballar el programa proposat.

Aquest any també hem fet dos torns ja que no hi cabíem d’una sola vegada. L’alumnat era de1er a 3er. d’ESO i ha sigut un èxit. En el1er torn: 418 alumnes ballant i 23 professors. També han estat col·laborant 8 alumnes de l’Institut de Lliçà de 2n d'IFE AMIE (Itinerari Formatiu Específic Auxiliar en manteniment d'instal·lacions esportives) del Mòdul Professional "MP17 Assistència en l’organització d’espais i activitats en instal·lacions físico-esportives". En el 2º torn: 490 alumnes ballant i 29 professors.
En total hem estat 908 alumnes, 52 professors, 4 músics.

Pensem que ens podem felicitar tots, alumnat i professorat. Especialment per l'organització a càrrec de Francina Turón i els seus companys del INS Esteve Albert que ens han acollit. Així també cal agrair la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt i del personal del Poliesportiu.

El programa va ser:

1. Benvinguda als alumnes i professorat dels centres

1er. torn:
INS Esteve Albert de Sant Vicenç de Montalt, INS Manolo Hugué de Caldes de Montbui, INS de Lliçà, INS Valerià Pujol de Premià de Dalt, INS Domenec i Muntaner de Canet de Mar, Escola Mª Teresa Liseux de Barcelona.

2º torn:
INS Sant Pol de Mar, INS Tres Turons d‘Arenys de Mar, INS Joan Coromines de Pineda de Mar, INS Esteve Albert de Sant Vicens de Montalt, INS Damià Campeny de Mataró, INS Puig i Cadafalch de Mataró.

2. Una mica d’història. Per part de Francina Turón va explicar una mica de la història de les Trobades de Danses tradicionals: es fan des del 2000 quan els alumnes que avui ballaran encara no havíen nascut. S’han fet danses de diversos països i també de diverses parts del món.

3.Presentació dels músics. Banda de música tradicional La Viu-Viu.

4. Explicació del programa recordant que hi ha danses comuns que les ballen tots els instituts i hi ha d’altres que les ballen alguns.

5. El Rogle
6. Aussie Bush
7. Polka de la Estrella
8. Sardanes: Llevantina i Tots som Pops
9. Pere Stous Pere Kampous
10. Ball de Bastons. El Rossinyol
11. La Xampanya
12. Cercle Circassià Música Polemique composició grup Dédale

13. Cloenda i fins l’any que ve

Cal agraïr a l’edició d’aquest vídeo a Albert Oreja.

El video és una mostra de la ballada dels dos torns encara que no hi ha les sardanes . Esperem us agradi.