Pàgines

diumenge, 19 de juny del 2022

Trobada 2022. Sant Vicenç de Montalt.

 

Després de dos anys de pandèmia en els que no hem pogut fer la trobada, el dia 28 d’Abril del 2022, es va fer la Trobada de danses tradicionals 2022. Seguint els acords presos hem tingut la col·laboració del grup de música tradicional La Viu-Viu que ha fet els arrenjaments especialment per poder ballar el programa proposat per nosaltres i a més ha fet una explicació sobre cadascun dels instruments tradicionals que havien sonat durant les danses. Aquest any també hem fet dos torns ja que no hi cabíem d’una sola vegada i així s’han pogut mantenir més distàncies entre els balladors respectant les normes COVID que ja permitia no dur obligatòriament mascaretes i es podien fer aforaments complerts. Això ha comportat un esforç afegit per a tots.

L’alumnat era de 1er a 4art d’ESO.Ha sigut un èxit, en 1er torn: 332 alumnes ballant i 22 professors, també han estat col·laborant 4 alumnes de l’Institut de Lliçà de Amunt 2n d'IFE AMIE (Itinerari Formatiu Específic Auxiliar en manteniment d'instal·lacions esportives) del Mòdul Professional "MP17 Assistència en l’organització d’espais i activitats en instal·lacions físico-esportives".

2º torn: 319 alumnes ballant i 21 professors.

En total hem estat 651 alumnes, 43 professors, 4 músics. Han hagut 3 alumnes d’Ukraïna que també han participat.

Pensem que ens podem felicitar tots. Començant per la organització a càrrec de Francina Turón i els seus companys del INS Esteve Albert que ens han acollit. Així també cal agraïr la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt i del personal del Poliesportiu.


El programa va ser:

1. Benvinguda als alumnes i professorat dels centres

1er. torn:

INS Esteve Albert de Sant Vicenç de Montalt, INS Manolo Hugué de Caldes de Montbui, INS de Lliçà, INS Valerià Pujol de Premià de Dalt, Escola Mª Teresa Liseux de Barcelona.

2º torn:

INS Sant Pol de Mar, INS Tres Turons d‘Arenys de Mar, INS Joan Coromines de Pineda de Mar,INS Turó de Baldiri de Teià, INS Alella, d’Alella.


2. Una mica d’història. La Francina Turón va explicar una mica de la història de les Trobades de Danses tradicionals: es fan des del 2000 quan els alumnes que avui ballaran encara no havíen nascut. S’han fet danses de diversos països i també de diverses parts del món.

3. Presentació dels músics. Banda de música tradicional La Viu-Viu

4. Explicació del programa recordant que hi ha danses comuns que les ballen tots els instituts i hi ha d’altres que les ballen alguns

5. El Rogle

6. Aussie Bush

7. Polka de la Estrella

8. Sardana Llevantina

9. Pere Stous Pere Kampous

10. Explicació dels instruments tradicionals (característiques i tècnica) per l’Eduard de La Viu-Viu. Recordar que ha calgut arrenjar totes les músiques per aquesta ballada.

11. Ball de Bastons. El Rossinyol

10. La Xampanya

11. Cercle Circassià Música Polemique composició grup Dédale

12. Cloenda i fins l’any que ve


Cal agraïr a Carmen Pérez l’edició d’aquest vídeo. Es fa notar que la música de fons no ha pogut ser tradicional però s’aconsella escoltar-lo amb https://www.youtube.com/watch?v=ZxFzjwCMiZQ&t=131s Grup La viu viu. La soliarda

https://www.youtube.com/watch?v=k1ySPZCCK1k Grup Roba estesa. Viu


VIDEO DE LA TROBADA

El video és una mostra dels dos torns. Esperem us agradi.

https://www.youtube.com/watch?v=KtGnPjXWkDc